Jump to content
Sign in to follow this  
Tiger

Samsung Galaxy S10: preț, specificații și tot ce te interesează

Recommended Posts

Samsung Galaxy S10 este viitorul flagship al companiei sud-coreene și se anunță a fi un smartphone special, pentru a marca aniversarea de un deceniu a seriei.

Samsung Galaxy S10 este telefonul aniversar al sud-coreenilor, așa că trebuie să fie ceva impresionant. N-o să fie un dispozitiv scos din filmele SF și nici nu trebuie să fie; va avea, în schimb, câteva noutăți importante. Despre unele deja se vorbește intens, în timp ce pe altele sigur le vom afla în lunile următoare.

 

Samsung Galaxy S10 nu pare să fie același telefon cu Samsung Galaxy X, vehiculatul smartphone pliabil al producătorului. La acesta din urmă se lucrează de ceva vreme, dar tehnologia pare să nu fie încă pusă la punct. S10, însă, va fi un telefon de top, fără doar și poate, având în vedere însemnătatea telefonului.

Samsung Galaxy S10, ediție aniversară

Telefonul va reprezenta un deceniu de Galaxy, astfel că nu poate fi chiar orice telefon. Așa cum Apple a adus un iPhone aniversar diferit față de celelalte modele, așa ne putem aștepta și de la Samsung să procedeze. Sud-coreenii nu vor oferi un ecran crestat, pentru că nu are sens, dar vor aduce alte bunătăți.

O imagine apărută pe internet acum ceva vreme arată un telefon cu ecran pe toată suprafața feței, iar acesta ar fi un prototip de Galaxy S10. Dacă designul este cel real, atunci Samsung are toate șansele să scape de grija vânzărilor.

În imaginea de mai jos poți vedea despre ce e vorba. Atât marginea de sus, cât și cea jos, au dispărut complet; n-ar fi extrem de ambițios un asemenea design, deja au apărut astfel de telefoane cu sisteme culisante pentru camera de selfie-uri. Mai degrabă, însă, telefonul va avea o margine superioară îngustată față de actualul S9. Partea de jos, în schimb, ar putea dispărea complet.

AdChoices
ADVERTISING

samsung galaxy s10 prototip ecran

Câte variante de Samsung Galaxy S10 vei vedea

Față de anii trecuți, vei vedea mai multe variante de Samsung din seria Galaxy S. Noul telefon e cunoscut în trei variante, Beyond 0, Beyond 1 și Beyond 2. Modelul 0 este cel de bază, care ar avea un ecran fără margini curbate și cu diagonala de 5,8 inci; acesta ar avea senzorul de amprentă pus lateral, în butonul power.

Modelele 1 și 2 vor fi cele premium și vor avea senzori de amprentă integrați în ecran. Primul va avea aceeași diagonală ca 0, iar modelul 2 va avea un ecran mai mare chiar și decât telefoanele din seria Note 8. Astfel, te vei bucura de o diagonală de 6,44 inci, care însă va fi păstrată într-un corp robust, datorită unui raport ecran-corp mai mare.

Beyond 2, modelul de top dintre cele trei, ar urma să aibă și un sistem de camere foto triple. Samsung nu e primul producător care aduce un asemenea sistem; asta se bazează probabil pe filozofia enunțată anul trecut de companie. DJ Koh declara că Samsung nu mai are de gând să aibă întâietate la lansarea de noutăți și că va prefera să le aducă pe piață doar atunci când sunt perfecționate.

Ce specificații ar putea avea Galaxy S10

E prematur să vorbim despre specificațiile telefonului cu aproximativ șase luni înainte de lansarea acestuia, când discuțiile sunt mai degrabă zvonuri. Fără doar și poate, însă, telefonul va avea procesor Snapdragon 855, viitorul cip pentru telefoane de top. În varianta care va ajunge în România, însă, vom avea parte de Exynos 9820.

Pe lângă asta, ne putem aștepta la 6 GB de RAM pentru telefoane, iar varianta premium dintre cele trei ar putea oferi chiar 8 GB de memorie.

Tot la acest capitol, am putea vedea un Galaxy S10 de top cu 512 GB de stocare, asta dacă Samsung se încumetă la o asemenea valoare. Stocarea ar urma să fie de tip UFS 3.0, pentru viteză sporită, în vreme ce memoria ar fi LPDDR5.

Bateria ar urma să fie în formă de L, asta datorită dimensiunilor ceva mai reduse ale plăcii de bază, ”miniaturizată” de producător. Despre alte lucruri e greu să vorbim acum, dar deja avem o idee destul de clară a telefonului.

Când se lansează Samsung Galaxy S10?

Samsung Galaxy S10 pare să fie pregătit pentru o lansare timpurie, care urmează un trend deja inițiat de către companie. Astfel, zvonurile inițiale au vorbit despre o lansare la început de februarie; acum deja vorbim despre o apariție a telefonului în luna ianuarie.

Samsung pare să vrea să scoată telefoanele cât mai repede pe piață, probabil din cauza vânzărilor mai scăzute. Dacă acest calendar este respectat, atunci la final de ianuarie sau în prima săptămână din februarie, telefonul ar trebui să fie deja în magazine.

 

Sursa

Edited by Tiger

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

Board Life Status


Board startup date: December 03, 2018 02:40:37